×

Hangi Bitkiler Kötü Ağız Kokusunu Giderir?

Hangi Bitkiler Kötü Ağız Kokusunu Giderir?

 

Kötü ağız kokusuna (Halitosis) yol açan bakterilerin üremesine izin vermemek, ağız içi temizlik ve bakımına dikkat etmekle mümkündür. Ancak, bazı bitkisel çaylar da bakterilerin sebep olduğu kötü ağız kokusuna karşı etkili olur.

Yeterli Sıvı Alımına Dikkat

Tükürük bezleri aktifleştiğinde, mukozadaki bakterileri yok etmektedir. Bu nedenle, günde en az 2 litre su içmek, kötü ağız kokusuna karşı son derece etkili olur.
Doğal bir antiseptik olan yeşil çay, ağız kokusuna zemin hazırlayan bakterileri yok eder. Adaçayı ve nane ile hazırlanan bitki çayları da Halitosis’e iyi gelir. Biberiye çiçeği ve limonla hazırlanacak olan bitki çayları, kötü ağız kokusunun giderilmesinde etkilidir. Yanı sıra, rezene içeren bitki çayları da sindirime yardımcı olurken, ağız kokusunu da giderir. Doğal bir antibakteriyel olan tarçın, zencefil, armut, taze nane yaprağı, karanfil, fesleğen, elma, havuç ve maydanoz da ağız kokusunu kesen besinlerdir.
Suya tuz ya da karbonat katarak hazırlanacak olan gargaralar, ağız içini bakterilerden temizleyerek, kötü kokuyu engeller.

Yorum gönder