Sağlık

Bağırsak Problemlerinin Çözümleri

Bağırsaklar sindirim sisteminin bir parçasıdır. Mideden başlayıp anüse kadar giden bu organ besinlerin emilimi, sindirim ve sindirilmiş atıkların anüs tarafından dışarı atılmasını sağlamaktadır. Sindirim sisteminde önemli göreve sahip olan bağırsaklarda dikkat edilmeze birtakım problemler oluşabilir. İnsanlar yiyip içtikleri şeylere dikkat ederek bağırsak sağlığını koruyabilirler.

Bağırsak problemlerinin başında kabızlık gelmektedir. Kabızlık insanların dışkılayamamasına verilen addır. Normal şartlarda insanlar hemen hemen her gün tuvalet ihtiyacı hissederler ve dışkılama gerçekleştirirler. Fakat kabızlık problemi yaşayan insanlar haftada iki ya da üç defa dışkılarlar ve bu işlem çok sancılı geçer. Bu problemi aşmak için doktora başvurmakla birlikte yenilip içilen şeylere de dikkat etmek gerekir. Kabızlığın olmaması ya da olduktan sonra geçmesi için bol sıvı tüketilmelidir. Özellikle lifli gıdalar, sebze ve meyveler tüketilmelidir. Bunun yanında yemeklerde kepek ekmeği kullanılmalıdır.
Bir diğer bağırsak problemi ise ishaldir. Çeşitli nedenlerden dolayı kişiler ishal sorunuyla karşı karşıya kalabilirler. Bu durumda yapılması gereken doktora başvurularak ishale neden olan şeyin ne olduğu öğrenilip ona göre tedavi uygulanmalıdır. İshalin nedeni belli olmadan ishali geçirecek ilaçlar kullanılmamalıdır. İshalin olduğu durumlarda vücutta aşırı miktarda su kaybı meydana gelmektedir. Bu kaybı telafi etmek için bol su tüketilmesi gerekir.
Bağırsak problemlerinden bir tanesi de bağırsaklara yerleşen tenyalardır. Düzgün bir şekilde yıkanmayan meyve ve sebzeleri tükettiğinizde bu tenyalar bağırsaklara yerleşebilir ve sizi rahatsız eder. Bunlardan kurtulmak için doktor kontrolünde ilaç tedavisi şarttır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir