Teknoloji

PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro Arasında Nasıl Farklar Var?

Apple ile aynı günde PlayStation Pro’nun da lansmanı vardı. Peki Playstation 4 Pro’nun Playstation 4’den ne gibi farkları var?

Apple’ın lansmanı esnasında gölgede kalmış olsa da PlayStation 4 Pro ve Slim modelleri de tanıtıldı. Slim modelinin özellikleri PlayStation 4 ile aynı olmasına karşın boyutları daha küçük. Peki Playstation 4 Pro’nun ne gibi artıları var?

Xbox One S ile ciddi rekabete girecek olan PlayStation Pro’da 4K desteği bulunuyor. Şuan için piyasadaki en iyi konsol PlayStation 4 Pro diyebiliriz. Ancak PS 4 kullananlar şimdiden PS 4 Pro almalı mıyım diye düşünmeye başladılar. Biz artılarına söyleyelim siz kararı verin.

PlayStation 4 Pro ve Slim Tanıtıldı!

PlayStation 4 Pro’nun en ehemmiyetli özelliği 4K desteği ancak onun dışında AMD Radeon grafik işlemsi 4.20 TFLOP kartı ile 4K desteğin yanı sıra HDR desteğini de oyunculara sunuyor. Ayrı olarak 802.11 a|b|g|n|ac irtibat özelliği sayesinde online oyunlarda Wi-Fi ile rahat bir şekilde oynayabileceksiniz. Alette 8 GİGABYTE GDDR5 RAM bulunmakta. Ayrı olarak Bluetooth irtibatı geliştirilerek 2.1 irtibatından 4’e yükseltilmiş. Depolama alanı ise 1 TB HDD ile doruğa oturmuş. Ücreti şuanda 399 Dolar olarak belirlenmiş. Ülkemizde ne kadara satılacağı daha netlik kazanmış değil.

Ayrı olarak Sony yeni konsolu PlayStation 4 Pro’da sanal gerçekliğe de ehemmiyet veriyor. Pek çok oyuncunun severek oynadığı (müptelası olduğumuz) CoD: MW Remastered, FIFA 17, PES 17, Battlefield 1 gibi oyunlar için de kaliteyi arttırmayı amaçlayan Sony özel destek sunacak.

PS 4 ile PS 4 Pro arasındaki farklar teknik açıdan ve sanal gerçeklik tecrübesi açısından oldukça fazla. Sizde yeni nesil konsolu satın almak istiyorsanız PS 4’ünüzü bir an önce satsanız iyi olur zira 10 Kasımdan sonra ücretleri büyük oranda düşecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir