Teknoloji

İphone 7 ve Galaxy S7 ölümüne Kapışıyor

İphone 7 tanıtımının hemen peşinden çoğu mobil kullanıcının aklında yeniden aynı sual belirdi. Galaxy s7 mi yoksa iphone 7 mi ? Bu yazıda sizlere iki modelin  belirgin farklarından söz etmeye çalışacağım.En  nihayetinde ücretlerine oranlayıp en iyi modeli açığa çıkaracağız.İşte iki ürünün arasındaki tüm farklılıklar

Tasarım

Bildiğimiz üzere samsung bir dönem  Apple tasarımlarını  kopyalamaya başlamıştı ancak yeni modellerde daha düz ,üstün kalitede ,olgun görünümlü tasarımla yaratan samsung,s7 modelinde de bundan şaşmadı. Gorilla Glassdan oluşan ön yüz hemen hemen tamamiyle ekran ile kaplı.

İphone 7 ise  6s in ufak rötuşlu hali gibi gözükse de çok ehemmiyetli farklılıklarda mevcut.Bunlardan en ehemmiyetlisi bence su geçirmezlik özelliği olmuş tabi ki kulaklık girişini de unutmamak gerek. Çok reaksiyon alsa da çok kökten ve ehemmiyetli bir değişim olduğunu düşünüyorum(Şarj ve müzik dinleme zevkinizi aynı ana sığdıramayacaksınız malesef )

Değiştirilen bir başka bölüm ise  Home tuşu ,artık sabit ve basınca duyarlı,uygulamarda bu özelliğin tesirini çokça göreceğiz .

Ekran

Samsung uzun yıllardır ekran kalitesiyle kullanıcıları mest ediyor bu özelliğiyle bizi yine şaşırtmadı ve S7’de muazzam bir ekrana yer verdi.5.1 İnç’lik süper amoled ekranı 2560×1140 çözünürlüğe sahip ve 577ppi pixel yogunluğu ile  cidden çok başarılı bir ekran üretilmiş. Always on Display  özelliği ile  ekranı açmadan saati görebiliyor olmamızda bu ekranı piyasanın bence en iyi ekranı haline getiriyor.

Apple ise  ağ tabaka ekranı ile bekleneni malesef veremiyor.4.7 İnç Ips Lcd ekranı 1334×720 Çözünürlüğe ve  326 ppi piksel yoğunluna sahip. Bu özelliklerle  İphone 7 nin  sınıfta kaldığını söyleyebiliriz.

Güç ve işletim sistemi

Galaxy S7 Avrupa’da ve AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’de değişik işlemcilerle S7 modelini satışa sunuyor.Exynos ve Snapdragon 820 sahip olan bu modeller 4Gb Rame ve 64 Gigabyte depolama alanına sahip.256 Gigabyte ye kadar yükseltilebilen bellekle  bu alanda da S7 galibiyeti ele alıyor.

İphone 7  ise A10 Fusion işlemcisi ile kullanıcılara sunuluyor.Apple’a göre bu işlemci a9 dan %40 daha randımanlı ve hızlı. Bu işlemci 4 çekirdeğe sahip. Apple alışılan üzere depolama artışına yeniden müsaade etmiyor ve 32,128,256 Gblik modelleri satışa sunuyor.

Kamera

Samsung ve Apple artık megapiksel sayısını önem vermemeye başladı.Apple sensör büyüklüğüne ehemmiyet verirken Samsun dual Pixel sensörleri ile aynı megapixel sayısına kameralara fark atmayı muvaffak oldu,bu özellik sayesinde S7 30fps’de 4k video çekim yapabilir ve optik dengeleme özelliğine sahip .

Apple tarafına baktığımızda ise daha gelişmiş bir kamerayla karşı karşıyayız ancak en iyisi İphone 7 Plus’a saklanmış .İphone 7 Plus Çift kameraya sahip olacak.İphone 7 modeli ise 12 MP’lik dört Led’li flaşı  ve yeni imaj sinyal processoru ile geliyor.

Pil Kapasitesi

3.000 mAh pil kapasitesine sahip S7 bu alanda da geçeceğe benziyor fakan Apple daha İphone 7 nin bataryası ile ilgili bir izah yapmadı.( 3Bin mAh tan daha düşük olacağını düşünüyorum )

Mini Karşılaştırma

İphone 7 

-Daha küçük boyutlara sahip

-Daha yüksek dahili depolama (256 Gigabyte lik model için geçerli olsa da çok küçük bir avantaj )

-Daha ince (0.6 mm kadar ^-^ )

-%12 Daha hafif

Galaxy S7

-Genişletilebilir  depolama alanı

-Çok daha fazla hafıza (2 Gblik fark ile )

-Multitask özelliği (Galaxy S7 edge ansızın fazla uygulamayı aynı anda çalıştırabilir)

-Daha yüksek çözünürlük (1440 x 2560-750 x 1334   3,68 kat daha yüksek çözünürlük)

-Daha büyük ekran (Takriben %37 daha büyük ekran )

-Daha parlak OLED ekran

-Çok daha yüksek pixel yoğunluğu (%64 daha keskin yazı, resim ve video tecrübesi )

Ücret Farkı

-Galaxy S7: 2.370 (Bilinen bir  alışveriş sitesinden )

-İphone 7:4.000 civarı ( Düşünülen Türkiye ücreti)

Not olarak şunu da ilave edelim: Fransa’da 32 GİGABYTE’lık iPhone 7’nin satış ücreti 2 bin 98 Türk lirasına eşit geliyor. Bayram tatili esnasında 11-13 Eylül tarihlerinde İstanbul-Paris yolculuğu yapmak isteyenler 500 dolara (Bin 480 TL) gidiş dönüş uçak bileti bulabiliyor.İphone 7 almak isteyenler Türkiye’de 4 bin Türk lirası vermek yerine, 3.000 578 liraya bayram tatilinde hem Paris’i gezip, hem de iPhone 7 sahibi olabilir.

Notun dipnotunu da ilave etmeyi unutmayalım. Paris tatili fikriniz varsa  garantisi olmayan bir İphone a sahip olacaksınız .

Sonuç Olarak

Her iki şirketinde kendi fanatikleri  Markalarına laf söyletmese de yaptığım araştırmayla şunu söyleyebilirim ki Galaxy S7 çok daha performanslı ve İphone 7 ye oranla daha ucuz. İos  veya Android farkı hakkında   söz söyleyecek kadar deneyimim yok fakat alacak olsam S7’den şaşmayacağımı belirtmek istiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir