×

Zayıflarken Sağlığınızdan Olmamak İçin, Diyetisyen Kontrolünde Zayıflamak Gerekir

Zayıflarken Sağlığınızdan Olmamak İçin, Diyetisyen Kontrolünde Zayıflamak Gerekir

Diyetisyen, bir anlamda zayıflama koçudur. Yani, zayıflayacağınız bu dönemde, sizin psikolojik olarak da yanınızda olacak ve sizi destekleyecek kişidir. Bundan dolayı, tecrübe kazanmış ve başarılı çalışmalarda bulunmuş bir uzmandan yararlanmak son derece önemlidir.
Defalarca rejim yapmaya karar vermiş, onlarca diyet listesi yapmış olabilirsiniz. Fakat kişinin kendi başına zayıflaması pek de mümkün olmamaktadır. Çünkü zayıflamaya karar verildiğinde, öncelikli olarak yapılması gereken bazı sağlık taramaları ve testler vardır. Her hangi bir hastalık veya sorun varsa, bunların bilinmesi ve ona uygun olarak zayıflamaya başlanması gerekir.
Burada da, diyetisyen ve uygulamalarının önemi ortaya çıkmaktadır. Uzmanınız sizden öncelikli olarak; kolesterol testi, tiroit bezleri ile ilgili test ve kan şekeri ölçümü testi isteyecektir. Ayrıca, vücudunuzdaki yağ ve su oranını test edecektir.
Tüm bu testler sonucunda, nasıl bir diyet uygulanacağına sadece diyetisyen karar verebilir. Kişi tüm bu olasılıkları bilmeden yani kendi başına rejim uygulamamalıdır. Bunun sonucu, son derece tehlikeli boyutlara ulaşabilmektedir. Zayıflamaya karar verildiğinde, asla oradan buradan bulunan listelere itibar edilmemelidir. Çünkü her insanın farklı rejim programlarına ihtiyacı vardır ve herkes için değişkendir.
Uzman bir kişinin gözetiminde zayıflamak, her hafta takip edilmeyi ve değişen değerlerin kontrolünün yapılmasını sağlar. Diyetisyen kontrolünde zayıflamanın sağlık açısından büyük önemi vardır. Daha kontrollü kilo vermeyi sağlarken, verilen kiloların bir daha alınmaması için yapılması gerekenlerde anlatılır.

Yorum gönder