×

Ne yani beyaz kadın ticareti yaparken mi ölselerdi?

Ne yani beyaz kadın ticareti yaparken mi ölselerdi?

Selamlar başkanım, ne zamandır sizinle hasbihal edemiyordum. Malum sebeplerden ötürü efendim, evet. Şimdi mi? Şimdi gayet sağlıklıyım başkanım, terapimi aldım bomba gibiyim maşaallah.

Başkanım benim bütün bu takdiri ilahi kazaları için toplu bir önerim var. İlahiyat dekanı arkadaş Soma için bir açıklama yapmış, okurken gözlerim yaşardı efendim. O ne isabet, o ne güzel bir akıl fikir ve hatta vicdan! İşte böyle içli içli açıklamayı zerrelerime intikal ettirmeye çalışırken, birden kafamda küçük küçük ampüller mutluluk dansı yapmaya başladı başkanım. Hem de halay formunda efendim, evet. O manzarayı görmeniz lazımdı, anlatılır gibi değil. Düşünün böyle bi sürü ampül yanyana gönül gönüle dizilmiş lay lay laay da lay layy diye halay çekiyor.

Tamam efendim hemen sadede geliyorum.. şimdi bu ilahi zat buyurmuş ya hani ne yani o ölenler uyuşturucu ticareti yaparken mafya hesaplaşmasında mı öldüler diye? Hah işte diyorum ki ben de bizim çocuklara söyleyelim hemen bi tv dizisi izleme birimi kuralım. Çünkü belli ki ilahiyat dekanı amcamız ziyadesiyle ekşınlı film dizi izlemiş. Fikir güzel ama. Yani bence esinlenme şeysi gayet berrak, hedef kitle öngörülebilir potansiyelde ve en önemlisi, senaryo mükemmel efendim!

Benim nacizane tavsiyem bu ilahi dekanın açıklamasını prototip kabul edip, çeşitli vesilelerle kullanılır hala getirmek. El altında bu tür iç ferahlatıcı beyanların olması iyidir başkanım, çünkü biliyorsunuz takdiri ilahi kapsamında değerlendirilecek çok şey oluyor memlekette. Lazım olur.

Aslında diyebilirsiniz ki: Bu açıklamayı alıp aynen kullanalım. Ama bence her defasında kurguyu biraz değiştirip renklendirebiliriz. Misal inşaatlarda toplu işçi ölümleri mi oldu, hemen çıkıp densin ki: Onlar helal rızık peşinde çalışırken öldüler, ne yani beyaz kadın ticareti yaparken mi öleylerdi? Ha! Söyle adamım ha!! Yani bilelim allaa alaa..

Nasıl efendim? Ya da diyelim ki yine böyle madenciler bi takdiri ilahiye uğramış. Kader kısmet sonuçta bu işler. Hayır zaten takdiri ilahi, kader ve fıtrat üçlüsüyle epey yol alıyoruz ama biliyorsunuz efendim eğitimde pekiştirme şarttır. Yani işte örnek verilecek, kıyas yapılacak, hikaye anlatılacak falan. O zaman hedef kitlemiz mevzuya daha bi kitlenmiş oluyorlar efendim. Sonuç muazzam.

Demem o ki, böyle ibretlik kıyaslar uydurabilmemiz için bizim biraz polisiye vs izlememiz gerekiyor. Bunun anasını babasını keseni var, içip içip ev mahalle basanı var, bonzai var bir de.. ya evet.

Her neyse, işte çıkıp hemen: Bakın bu rahmetliler kaderlerinde olan işte çalışırken, işin fıtratı sebebiyle bi takdiri ilahi sonucu vefat eylemiş insanlardır, bunu bir de böyle düşünün. Hayır yani alkol alıp yanında sümme haşa domuz yiyip, eş zamanlı olarak heroin ve bonzai ve bi takım alemler yaparken aşırı dozdan mı ölselerdi! denilebilir. Denilsin bence. Yemin ediyorum efendim zerre garipsenmez, bu neyin kafasıdır denmez.

Şimdi ben izninizle iki tur terapi daha almak üzere köşeme çekiliyorum başkanım, saygılar sunuyorum efendim. Selametle kalın.. evet.

Sen artık yazma, kalan nöronlarına yazık notu: O değil de şu the mentalist bitti mi ney?

Yorum gönder