×

En iyi hikaye yazan BTM girişimleri

En iyi hikaye yazan BTM girişimleri

İstanbul Ticaret Odası’nın girişimi olan BTM, girişimcilik dünyasında hızla yükseliyor. Dünyanın en iyi 5 kuluçka merkezinden biri olan BTM’de girişimciler kendi başarı hikayelerini oluştururken aynı zamanda Türkiye’nin girişimcilik sahnesine değer katıyorlar.

Sahne XL Etkinlikleri
Başarılı projelere imza atan BTM girişimleri, yılda iki defa düzenlenen Sahne XL etkinliği aracılığıyla yatırımcıların karşısına çıkarak projelerini sunma fırsatı yakalıyor. Bu yılın ilk Sahne XL organizasyonu, BTM’nin Fulya yerleşkesinde gerçekleştirildi. BTM kurulduğundan beri 17’nci kez düzenlenen etkinlik, farklılık yaratmayı amaçlayan girişimcilerin ve startup’ların iş dünyasıyla bütünleşmesini sağlıyor. Yatırımcılara da yenilikçi bir dünyanın kapısını aralayan Sahne XL etkinliğinde, Ön Kuluçka ve Kuluçka programlarını 6 aylık süreci başarı ile bitiren 18 girişimci proje tanıtımı gerçekleştirdi. Girişimcilerin büyük kısmının yapay zeka temelli projeler üzerinde çalışması dikkat çekiciydi.

Momentum Teması
Momentum temasıyla gerçekleştirilen Sahne XL etkinliğinin açılış konuşmasını İTO ve BTM Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç gerçekleştirdi. Sözlerine "Heyecanlanıyoruz, çünkü İstanbul’da bir girişim rüzgarı estirmek için büyük yatırım yaptığımız BTM’nin meyvelerini topluyoruz" diyerek başlayan Avdagiç, "Hemen itiraf edeyim ki, artık gelenekselleşen Sahne XL etkinliğimiz hem bir girişim dostu, hem bir iş dünyası mensubu, hem de İTO ve BTM Başkanı olarak beni en çok heyecanlandıran etkinliğimiz. Girişimci gençlerimizin ülkemizin ufkunu daha da genişleteceklerine dair ümidim gerçeğe dönüşüyor. O yüzden bu salonu dolduran girişimcilere ve sizlere diyorum ki: İyi ki varsınız. İyi ki bugün varlığınızla Sahne XL etkinliğimize güç veriyor, anlam katıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Sahne XL: Gelecek İçin Dönüm Noktası
Avdagiç, "Sahne XL, yenilikçi ve teknolojik fikirlerin doğru stratejilerle birleştiğinde nasıl büyük bir ticari potansiyele dönüştüğünü gördüğümüz ve gösterdiğimiz bir platform oluyor. Bu yüzden açıkça şunu ifade edebiliriz: Sahne XL etkinliği, geleceğin iş dünyasını şekillendirecek vizyonerler, yenilikçiler ve liderler için de önemli bir dönüm noktasıdır" diye ekledi.

"Bir evladım gibi alıp büyüttüğüm BTM’nin 7’nci yılını kutladık. Benim de görevimde 7’nci yılım" ifadeleriyle konuşmasına devam eden Avdagiç, şu şekilde devam etti: "Bu 7 yıllık çabamız sonucunda BTM hayal edilemeyecek bir yere geldi. BTM, 7 yılda 9 binden fazla girişimciye ve 6 bine yakın proje fikrine destek oldu. Bu, bir girişimcilik merkezi için rekor bir rakamdır. BTM’yi hem fiziksel hem de içerik anlamında büyüterek, Türk girişimciliğinin merkezi haline getirdiğimizin bir kanıtıdır. Bu arada, arkadaşlarım bana güzel bir haber verdi: BTM, Global Startup Ödülleri’nde ‘En İyi Kuluçka Merkezi’ kategorisinde finale kaldı. Ardından da şu an halk oylaması sürecinin başladığını ve 8 Temmuz’a kadar devam ettiğini belirttiler. İnanıyorum ki, BTM bu yarışmada da hak ettiği ödülü alacak. Sizlerin destek ve oylarınız da bu ödüle ayrı bir anlam katacak."

Hedef Dünya Birinciliği
Etkinliğin açış konuşmasını yapan diğer isim BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı oldu. Sözlerine "Bugün burada bulunan start-up’larımızın ortak bir özelliği var: Hayal kurmak ve bu hayalleri gerçeğe dönüştürme arzusu! İşte bugün bu cesur adımları atan ve hayallerini gerçeğe dönüştürmek için çabalayan 18 girişimcimizi dinleyeceğiz. Şimdiden her birini yürekten kutluyorum" diyerek başlayan Elbaşı, "BTM olarak 7 yıldır yenilikçi fikirlerle geleceği şekillendirme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu süreçte birçok hayalimizi gerçekleştirdik ve çok güzel başarılar elde ettik. Malumunuz, geçtiğimiz yıl UBI Global tarafından ‘Dünyanın En İyi 5 Kuluçka Merkezinden Biri’ ilan edildik. Bu sene de inşallah amacımız Dünya Birinciliği" ifadelerini kullandı.

BTM olarak Global Startup Ödülleri’nde "En İyi Kuluçka Merkezi" kategorisinde finalist olduklarını da belirten Elbaşı, 8 Temmuz’a kadar devam edecek halk oylaması sürecinde herkesi BTM’ye oy vermeye davet etti.

18 Girişimci ‘Sahne’ Aldı
Tüm girişimcilik ekosistemini ve girişimcilik meraklılarını ücretsiz olarak buluşturan ve aynı zamanda YouTube’dan da canlı yayınlanan etkinlikte iki ayrı söyleşi bölümü de yer aldı. Erken Aşama Girişimler İçin ‘Yapılacaklar ve Yapılmayacaklar’ başlıklı ilk söyleşi bölümünde APY Ventures Fon Yöneticisi Mustafa Keçeli ve 212 Kurucu Ortağı Numan Numan konuşma yaptı, AI – Ups & Downs isimli ikinci söyleşiye ise Simya VC Kurucu Ortağı Selma Bahçıvanoğlu, ENA Venture Capital Strateji Danışmanı Mehmet Üner ve LP Investor & Fundraiser’dan Melih Herman Simon katıldı. Etkinlikte sunum yapan girişimler ve alanları şunlardı:

SKYMOD Teknoloji: SKYMOD, seçkin dil modellerini kullanarak yapay zekâ asistanları oluşturmayı sağlıyor ve işletmelere operasyonel kolaylık sağlamak için diyalog tabanlı yapay zekâ projeleri sunuyor.

Yenesse: Yenesse havalimanı transferlerine odaklanıyor. Kullanıcılar şoför bilgileri ve araç detaylarına erişip online rezervasyon yapabilirken, taşımacılar da taleplere bağımsız olarak teklif sunabiliyor.

E-dison AI: E-dison, mobilite alanında B2B2C SaaS modeli ile elektrikli araç şarj istasyonlarını akıllı hale getirmek için yapay zekâ modelleri geliştiriyor.

Heysem AI: HEYSEM AI, görüntü işleme ve derin öğrenme teknolojilerini kullanarak fabrikalarda üretim verimliliğini arttırıyor. Fabrika kameralarıyla kullanıcıya gerçek zamanlı izleme ve optimizasyon sağlıyor.

Shipink: Shipink, e-ticaret şirketlerine global kargo gönderimi sağlıyor. Üyeler kargo ücretlerini öğrenebiliyor, etiket yazdırabiliyor, uluslararası belgeleri otomatik oluşturup gönderileri kolayca takip edebiliyor.

Mangrov: Mangrov, işletmelerin benzer ürün ihtiyaçlarını toplu şekilde almasını teşvik ederek ölçek ekonomisinden faydalanıp küçük kuruluşların endüstri devleriyle büyümesine olanak tanıyor.

KamyondaPOS: KamyondaPOS, lojistik sektöründe yapılan navlun ödemelerini kredi kartı ile yapma kolaylığı sunarak bireysel nakliyecilerin finansal esnekliğini artırıp nakit akışını hızlandırıyor.

Mentor Özel Ders: Mentor Özel Ders, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde okuyan veya mezun eğitmenleri öğrencilerle buluşturan bir pazaryeri. Öğrencilere akademik ve sosyal destek sunmayı amaçlıyor.

Upfolx: Upfolx, bir İK platformu olarak şirketlere eğitim bütçeleri atama imkânı sunarken, içerik sağlayıcılara tek bir SaaS platformu üzerinden erişim sunarak yapay zekâ destekli kişisel asistan hizmeti de veriyor.

Valufy: Valufy, şirket değerlemesini geleneksel ve modern yöntemlerle birleştirip yapay zekâ destekli bir platformda sunarak hızlı, şeffaf ve ekonomik değerleme imkanı tanıyor.

MonitUp: MonitUp, işletmelerin verimliliğini artırmak için kullanılan bir üretkenlik aracıdır. Çalışanların aktivitelerini takip edip geliştirilmesi gereken alanları belirleyerek performansı artırıp işletme maliyetlerini düşürüyor.

Aivigo: Aivigo, kas-iskelet rahatsızlıklarının önlenmesi ve tedavisinde kişiselleştirilmiş çözümler sunan yapay zekâ destekli bir dijital sağlık platformudur. Kurumlar ve sigorta şirketlerinin maliyetlerini de azaltıyor.

Anytime: Anytime, kullanıcıların kendi takvimlerine göre iş başvurusu yapmalarını ve işverenlerin proje bazlı ihtiyaçlarını karşılamayı sağlıyor. “Akıllı Eşleşme” özelliği ise iş arayanları uygun ilanlarla buluşturuyor.

Yomio Drops: Yomio Drops, meyve ve yoğurdu düşük sıcaklıklarda dondurup vakum altında kurutarak uygulanan freeze-dry ile besin değerlerini koruyan sağlıklı atıştırmalıklar üretir.

Dental Cepte: Dental Cepte, diş hekimleri için gerekli olan medikal cihazlar, sterilizasyon malzemeleri, teknik servis, reklam ajansı hizmetleri gibi birçok farklı gereksinimi tek bir uygulama üzerinden sunuyor.

BlueOperation: BlueOperation, IoT teknolojileri, yapay zekâ ve bina teknolojileri entegrasyonlarını kullanarak tesis yönetimi ve operasyonel iş süreçlerine yönelik çözümler üretiyor.

Fraktal Games Studio: Fraktal Games Studio, sınırları zorlayan mobil bulmaca oyunları tasarlayarak oyuncuların düşünme becerilerini, yaratıcılıklarını ve öğrenme potansiyellerini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.

Yorum gönder