FirmalarGenel

KREDİ NOTU NASIL YÜKSELTİLİR ?

Kredi notunuzu düşüren bazı faktörler vardır. Bu yazımızda sizlerle bu faktörleri inceleyeceğiz. İnceleyeceğimiz faktörlere uyduktan sonra kısa zamanda kredi notunuz yükselecektir.
• Ödeme güçlüğü çekiyorsanız borçlarınızı yapılandırın ; kredi notunu en çok düşüren faktörlerden bir tanesi düzenli ödeme yapılmamasıdır. Eğer aylık ödeme ağır geliyorsa ve ödemeleri aksatmaya başladıysanız, kredi notunuz düşmeden borcunuzu yapılandırın. Böylece daha makul bir ödeme yapmış olursunuz.
• Borçlarınızı tek bir kredide toplayın ; eğer birden fazla kredi ödemeniz varsa bu ödemeler aksayabilir. Ödeme tarihleri farklıysa ödemelerinizin aksaması yüksek bir ihtimaldir. Ödemelerinizi unutmamak veya tarihi sizin hesabınıza uymadığı için aksatmamak uğruna borçlarınızı tek bir kredide toplayabilirsiniz. Bankanızdan kapatmalı kredi çekerek borçlarınızı kapatabilir ve tek bir bankaya ödeme yapabilirsiniz. Bunda kredi notunuzu yükselten bir etkendir.
• İpotek vererek kredi limitinizi yükseltebilirsiniz ; ipotek gösterebileceğiniz bir ev varsa, çekeceğiniz kredi tutarını evin %80 ini karşılayacak şekilde çekebilirsiniz.
• Ödeme gününüzü kesinlikle aksatmayın ; ödeme gününüzü bir gün bile aksatsanız kredi notunuzu düşürür. Bu yüzden ödemelerinizi gelir günlerinize denk getirerek ödeme planında aksaklık yapmaya engel olabilirsiniz.
• Yapılandırma işleminde vadeyi uzun tutmaya çalışın ; yapılandırma yaptırdığınız zaman vadeyi uzun tutarsanız aylık ödeme miktarı düşecektir. Böylece ödeme yapmakta daha az zorluk çekersiniz.
• Geçmişten gelen kredi takibiniz varsa kredi talebinde bulunmayın ; eğer bir kredi takibiniz varsa kredi başvurusunda bulunursanız kredi notunuz daha da aşağı düşer. Başvuru yapmadan önce takipte olan kredinizi kapatın ve biraz zaman geçince kredi talebinde bulunun. Böylece hem kredi notunuz düşmeyecek, hem de kredi çıkma ihtimali artacaktır.
• Kredi kartı kullanın ; kredi notunu yükselten en önemli etken kredi kartı kullanmaktır. Ucuz rakamlı da olsa bir kredi kartınız bulunsun ve gününü aksatmadan ödemesini yapın. Böylece kredi çıkma ihtimali artacaktır.
Şimdi sizlere hangi etken ne kadar kredi notunu yükseltiyor onu açıklayacağız.
Kredi Ödeme Düzeni > %35
Mevcut Kredi Borç Durumu > %35
Yeni Çekilen Kredi > %11
Kredi Kullanma Yoğunluğu > %10
Diğer Faktörler > %9

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir