×

Türk Bayrağı İmalatı Nasıl Yapılır

Türk Bayrağı İmalatı Nasıl Yapılır

Türk bayrağı imalatı bazı kural ve ölçülere bağlıdır. Kumaş renk çizim çok özel olmalıdır. Bayrak bir milletin simgesi ve kahramanlık öyküsünün sembolüdür. Özellikle Türk bayrağı rengini ülkeyi düşmandan kurtarırken yaşanan çetin savaşlarda şehit kanından ve o kanda yansıyan şerefli ay yıldızdan almaktadır. Vatanın bağımsızlığı ve özgürlüğü kazanırken çekilen zorlukları simgelemektedir.

Türk Bayrağı Milletimizin Al Kanının Simgesidir

Türk bayrağı imalatı ile yasalarla belirtilmiş renk tonu ve ölçüleri tasarımında belirlenen kurallar çerçevesinde ki belirtilen kurallara uyulmalıdır. Resmi ve gayri resmi kullanımlarda bu konu büyük önem taşımaktadır. Milli bayramlar ve törenler ülkemiz açısından önemli günlerde devlet kurum ve kuruluşlarına özel binalarımıza bayrak asılmakta ve göndere çekilmektedir. Bir millet için bayrak ve milli marş özgürlüğünün simgesi olduğundan büyük önem taşımaktadır. Komşu ve dünya devletleriyle sosyal ve resmi ilişkilerde bayrak milleti temsil etmekte ve sembolü olmaktadır. Bu nedenle Türk bayrağı imalatı aşamasında standartlara uyulmalıdır.

  • Kumaşı,
  • Rengi,
  • Ay yıldızın ölçüleri,
  • Bayrağın dizaynı
  • Tam Ölçülerde Ve Standartlara Uygun Olmalıdır.

Bayrak bir milletin simgesidir. Her türlü resmi tören ve dış ülkelerle ilişkilerde ziyaret ve törenlerde milleti temsil eden sembol olarak kullanılmaktadır. Bu yüzden tüm Türk bayrağı imalatı yapan firmaların renk, dizayn ve kumaş konusunda belirtilen satandartlarına uyma zorunluluğu vardır. Kullanılacak kumaş kullanılacak renk ay yıldız tekniği bayrağın asılacağı yerdeki ayrıntısı kenar dikişleri büyük önem taşımaktadır. Ölçü ve büyüklükler kullanılacak yer ve amaca göre değişkenlik göstermekte dir. Pek çok ölçülerde üretilip tüketicilerin seçimine sunulmaktadır. Türk bayrağı imalatı yapan firma sayısı ve ürettiği bayrak ebat ve çeşitleri her geçen gün artmış ve tüketicilerin seçim yalpazesi büyütülmüştür. Üretimde oluşan standart firmalar içinde satış ağını arttırmıştır.

Yorum gönder